Skip to main content

Zapečená zelenina s masem

Toto jídlo z jednoho pekáčku vám ušetří nejen čas, ale ještě do něj dáte spoustu zeleniny. Měla jsem doma hodně cuket, dýni i mrkev ze zahrady a tak jsem je chtěla zpracovat. Napadlo mě jídlo z jednoho pekáčku, které bychom mohli jíst všichni. Mělo úspěch jak u mě, tak u dcery. Spolu jsem ho rychle připravily a pak už se peklo samo. Toto jídlo je vhodné (při vynechání cibule, česneku, soli a pepře) už od prvních příkrmů. Jen si při blw typu podávání pohlídejte vhodné nakrájení potravin. 

  • 1/2 dýně
  • 1 paprika
  • 2 brambory
  • 3 mrkve
  • 1 menší cuketa
  • 1 cibule 
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 100ml vody
  • bylinky (tymián, bazalka, mletý kmín, oregano)
  • 2 kuřecí prsa/2 filety lososa
  • sůl, pepř

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Dýni a papriku rozřízněte, vydlabejte semínka a nakrájejte na vetší kousky. Brambory, cuketu a mrkev oškrabejte, z cukety vydlabejte semínka a nakrájejte. Mrkev na kolečka a brambory s cuketou na větší kousky. 

Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Česnek oloupejte a nakrájejte na kolečka. 

 

Zeleninu posypejte kořením, zakápněte olivovým olejem a troškou vody. Nemusí se podlévat hodně, protože cuketa vodu pustí během pečení. Osolte a opepřete podle chuti. Nakonec přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso a vše dobře promíchejte. 

Pokud budete přidávat lososa, přidejte ho na kousky nakrájeného až v polovině pečení. 

 

Pekáč přiklopte víkem nebo zakryjte alobalem a dejte péct do trouby, dokud není všechna zelenina měkká. Bude to trvat zhruba hodinu. 

 

Poté můžete podávat. 

 

Dobrou chuť. 

Zapečená zelenina s masem