Skip to main content

Zapečené brambory bez masa

Zapečené brambory bez masa pro děti od 9 měsíců i vás. Chtěli jsem si dát den bez masa a miluju zapečené brambory na různé způsoby a zároveň jsem tu měla ještě kus dýně. Tak jsem to zkombinovala a vznikly z toho luxusní zapečené brambory.  A co je nejlepší? Je to jídlo z jednoho pekáčku, takže žádné hory nádobí. Tak šup do kuchyně a vyzkoušet. 🙂

  • 2 brambory
  • 2 batát
  • 1/4 dýně hokkaido
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce ghí
  • 2 mozzarelly
  • 0,5l kokosového/rostlinného mléka
  • kmín 
  • rozmarýn
  • 2 brambory
  • 2 batát
  • 1/4 dýně hokkaido
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce ghí
  • 200g cheddaru
  • 250ml plnotučného mléka
  • 250ml smetany 12%
  • kmín 
  • rozmarýn
  • sůl 
  • pepř
  • parmezán na posyp

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. 

Nejprve si připravíme všechny ingredience. Brambory, mrkev i batát si oloupeme a nakrájíme na kolečka.. Dýně hokkaido stačí omýt, vydlabat semínka a nakrájet na kostičky. Sýr cheddar/mozzarellu si nastrouháme. 


Poté si připravíme pekáček nebo zapékací misku. Dáme vrstvu brambor. Okmínuje a posypeme rozmarýnem. (u verze pro dospělé dáme i sůl, pepř)

Následuje vrstva batátů a opět okmínujeme a posypeme rozmarýnem. (u verze pro dospělé dáme i sůl, pepř)


Další vrstvou je dýně a mrkev. A poslední vrstvou je kombinace brambor a batátů. Okmínuje a posypeme rozmarýnem. (u verze pro dospělé dáme i sůl, pepř)


V hrnci si necháme rozehřát ghí. Přidáme smetanu s mlékem/kokosové mléko a 3/4 sýra cheddar/mozzarelly a necháme prohřát a sýr zcela rozpustit. 

Jakmile je připraveno, zalijeme směsí brambory. Přiklopíme víkem nebo alobalem a dáme péct. 

Pečeme přibližně 1,5hodiny až budou brambory měkké. Poté brambory odklopíme posypeme zbývající 1/4 sýra a necháme 5 minut zapéct. 


Podáváme postrouhané parmezánem nebo bez.  Dobrou chuť.

Zapečené brambory bez masa
Zapečené brambory bez masa
Zapečené brambory bez masa
Zapečené brambory bez masa
Zapečené brambory bez masa
Zapečené brambory bez masa