Skip to main content

Zapečené brambory bez masa

Zapečené brambory bez masa pro děti od 9 měsíců i vás. Chtěli jsem si dát den bez masa a miluju zapečené brambory na různé způsoby a zároveň jsem tu měla ještě kus dýně. Tak jsem to zkombinovala a vznikly z toho luxusní zapečené brambory.  A co je nejlepší? Je to jídlo z jednoho pekáčku, takže žádné hory nádobí. Tak šup do kuchyně a vyzkoušet. 🙂

  • 2 brambory
  • 2 batát
  • 1/4 dýně hokkaido
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce ghí
  • 2 mozzarelly
  • 0,5l kokosového/rostlinného mléka
  • kmín 
  • rozmarýn
  • 2 brambory
  • 2 batát
  • 1/4 dýně hokkaido
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce ghí
  • 200g cheddaru
  • 250ml plnotučného mléka
  • 250ml smetany 12%
  • kmín 
  • rozmarýn
  • sůl 
  • pepř
  • parmezán na posyp

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. 

Nejprve si připravíme všechny ingredience. Brambory, mrkev i batát si oloupeme a nakrájíme na kolečka.. Dýně hokkaido stačí omýt, vydlabat semínka a nakrájet na kostičky. Sýr cheddar/mozzarellu si nastrouháme. 


Poté si připravíme pekáček nebo zapékací misku. Dáme vrstvu brambor. Okmínuje a posypeme rozmarýnem. (u verze pro dospělé dáme i sůl, pepř)

Následuje vrstva batátů a opět okmínujeme a posypeme rozmarýnem. (u verze pro dospělé dáme i sůl, pepř)


Další vrstvou je dýně a mrkev. A poslední vrstvou je kombinace brambor a batátů. Okmínuje a posypeme rozmarýnem. (u verze pro dospělé dáme i sůl, pepř)


V hrnci si necháme rozehřát ghí. Přidáme smetanu s mlékem/kokosové mléko a 3/4 sýra cheddar/mozzarelly a necháme prohřát a sýr zcela rozpustit. 

Jakmile je připraveno, zalijeme směsí brambory. Přiklopíme víkem nebo alobalem a dáme péct. 

Pečeme přibližně 1,5hodiny až budou brambory měkké. Poté brambory odklopíme posypeme zbývající 1/4 sýra a necháme 5 minut zapéct. 


Podáváme postrouhané parmezánem nebo bez.  Dobrou chuť.

Zapečené brambory bez masa
Zapečené brambory bez masa
Zapečené brambory bez masa
Zapečené brambory bez masa
Zapečené brambory bez masa