Zapečené brambory bez masa pro děti od 9 měsíců i vás. Chtěli jsem si dát den bez masa a miluju zapečené brambory na různé způsoby a zároveň jsem tu měla ještě kus dýně. Tak jsem to zkombinovala a vznikly z toho luxusní zapečené brambory. A co je nejlepší? Je to jídlo z jednoho pekáčku, takže žádné hory nádobí. Tak šup do kuchyně a vyzkoušet. 🙂
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
Nejprve si připravíme všechny ingredience. Brambory, mrkev i batát si oloupeme a nakrájíme na kolečka.. Dýně hokkaido stačí omýt, vydlabat semínka a nakrájet na kostičky. Sýr cheddar/mozzarellu si nastrouháme.
Poté si připravíme pekáček nebo zapékací misku. Dáme vrstvu brambor. Okmínuje a posypeme rozmarýnem. (u verze pro dospělé dáme i sůl, pepř)
Následuje vrstva batátů a opět okmínujeme a posypeme rozmarýnem. (u verze pro dospělé dáme i sůl, pepř)
Další vrstvou je dýně a mrkev. A poslední vrstvou je kombinace brambor a batátů. Okmínuje a posypeme rozmarýnem. (u verze pro dospělé dáme i sůl, pepř)
V hrnci si necháme rozehřát ghí. Přidáme smetanu s mlékem/kokosové mléko a 3/4 sýra cheddar/mozzarelly a necháme prohřát a sýr zcela rozpustit.
Jakmile je připraveno, zalijeme směsí brambory. Přiklopíme víkem nebo alobalem a dáme péct.
Pečeme přibližně 1,5hodiny až budou brambory měkké. Poté brambory odklopíme posypeme zbývající 1/4 sýra a necháme 5 minut zapéct.
Podáváme postrouhané parmezánem nebo bez. Dobrou chuť.