Skip to main content

Zapečené brambory s tuňákem

Jestli máte rádi jídla z jednoho pekáče jako já a k tomu ještě tuňáka, tak je toto recept přímo pro vás. Brambory nepředvářím, ale dávám rovnou syrové, stejně tak i do francouzských brambor. Doba pečení je sice trošku delší, ale o úkon v kuchyni méně, a to se s dětmi počítá. 

  • 700g brambor
  • 400g mrazeného špenátu
  • 200g tuňáku ve vlastní šťávě
  • 300g cottage sýru (2 balení)
  • 3 vejce
  • 200ml smetany na vaření
  • parmezán
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • rozmarýn

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Brambory si oloupeme a nakrájíme na plátky. Špenát necháme rozmrazit a poté smícháme s vajíčky. A pak už jen vrstvíme do zapékací mísy.

 

 

Vrstvu brambor, osolit, opepřit, posypat jemně kmínem a rozmarýnem. Vrstva špenátu s vajíčky, osolit. Pak dejte polovinu cottage sýru a polovinu tuňáku. 

 

 

Opět vrstva brambor, koření, špenátu s vajíčky, sůl, cottage a tuňák. A nakonec poslední vrstvu brambor, koření a zalijeme smetanou. Zaklopíme a pečeme hodinu a čtvrt doměkka. Před podáváním můžete posypat nastrouhaným parmezánem. 

 

 

Dobrou chuť.

Zapečené brambory s tuňákem
Zapečené brambory s tuňákem
Zapečené brambory s tuňákem