Tato dýňová polévka je vhodná pro děti již od 7. měsíce. Hokkaido polévka je u nás oblíbená již několik let. V této variaci si ji s námi může dát i dcerka. Polévka je sama o sobě dost sytá, ale můžete přidat i na ghí připravené krutonky z pečiva. Příprava je rychlá a v sezóně dýní tento recept nemůže chybět. Vyzkoušejte a uvidíte.
Cuketu můžete naplnit nespočtem směsí, často masových, ale zkoušeli jste už červenou čočku?Toto je prima vegetariánské jídlo, ve kterém využijete i cukety, momentálně v topu své sezóny.
Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů.
Do hrnce si dáme plechovku loupaných rajčat, přisypejte červenou čočku, hrášek a přilijte kokosové mléko, přidejte kmín, kari a libeček a vařte, dokud čočka nezměkne. Já jsem ještě do hrnce přidala 100ml vody. Pokud je třeba, přilijte během vaření čočky další vodu, čočka dost tekutiny pojme. Směs s čočkou během vaření občas promíchejte, aby se vám nepřipálila.
Když nám čočka změkne, přidáme rozmačkaný stroužek česneku a sůl.
Cuketu si podélně rozřízněte a vydlabejte dužinu. Cukety naplňte směsí, posypte na kostičky nakrájenou mozzarellou a dejte do zapékací misky.
Podlijte troškou vody a pečte dokud nejsou cukety měkké, cca.30 minut. Ozdobte koriandtem nebo bazalkou a podávejte třeba s vařenými brambory.
Dobrou chuť.