Skip to main content

Zapečené noky s mozzarellou

Zapečené noky s mozzarellou a rajčatovou omáčkou jsou rychle připravené a pochutnáte si na nich všichni. Připravila jsem vám verzi pro děti od 9 měsíců a od 1 roku. Tyto noky jsou jedním z jídel, které připravuji, když nestíhám a i to je tip na vaření v šestinedělí, protože je to opravdu rychlovka a chutná nám. A jistě, že lze noky připravit i domácí, ale s kupovanými je vše nachystáno raz dva, což se momentálně víc než hodí. 

  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 lžíce petrželky (sušené nebo čerstvé)
  • 1 mozzarella
 
  • 1 balení bramborových noků
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 lžíce petrželky (sušené nebo čerstvé)
  • 1 mozzarella
  • 100g slaniny
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
 
  • 1 balení bramborových noků

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. 

 

Bramborové noky si uvaříme dle návodu a dáme do zapékací mísy. 

 

Na pánvi si orestujeme slaninu (pro děti do 1 roku vynecháme), přidáme rajčatový protlak, krájená rajčata, uzenou papriku a petrželku a lehce prohřejeme. Poté přidáme zakysnou smetanu, promícháme a odstavíme z plotny. 

Nakonec přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř (pro děti do 1 roku vynecháme), vmícháme a nalijeme na noky, které lehce s rajčatovou směsí promísíme. 

 

Nakonec přidáme nastrouhanou mozzarellu a dáme na 20 minut zapéct do trouby. 

 

Dobrou chuť. 

Zapečené noky s mozzarellou
Zapečené noky s mozzarellou