Skip to main content

Zelňáky

Zelňáky, ty u nás chystáme jako takové bramboráky se zelím. Já zelí miluju, snad ve všech formách a na tyto zelňáky jsem dostala nedávno ohromnou chuť. Sice to pak u nás “voní” jako ve smaženkovém království, ale jednou za čas mi to nevadí. Do zelňáků si můžete přidat i nakrájenou slaninku, pokud budete mít chuť na kousek masa, ale i bez ní jsou zelňáky výborné. 

Jestli se vám nechce zelňáky smažit, dejte si je na plech s pečícím papírem a pečte na 200 stupňů dozlatova. 

  • 500g brambor
  • 200g bílého kysaného zelí
  • 1 vejce
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
 
  • olej nebo sádlo na smažení

Brambory si oškrabeme, nastrouháme najemno a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Ze zelí si slijeme nálev, pokrájíme ho na menší kousky a přidáme k bramborám. 

Poté do mísy přidáme vejce, majoránku, kmín, utřený česnek, hladkou mouku, sůl a pepř (podle chuti) a vše dobře promícháme. 

 

Zelňáky smažíme na oleji nebo sádle dozlatova z obou stran.

 

Dobrou chuť. 

Zelňáky
Zelňáky