Zelňáky, ty u nás chystáme jako takové bramboráky se zelím. Já zelí miluju, snad ve všech formách a na tyto zelňáky jsem dostala nedávno ohromnou chuť. Sice to pak u nás “voní” jako ve smaženkovém království, ale jednou za čas mi to nevadí. Do zelňáků si můžete přidat i nakrájenou slaninku, pokud budete mít chuť na kousek masa, ale i bez ní jsou zelňáky výborné.
Jestli se vám nechce zelňáky smažit, dejte si je na plech s pečícím papírem a pečte na 200 stupňů dozlatova.
Brambory si oškrabeme, nastrouháme najemno a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Ze zelí si slijeme nálev, pokrájíme ho na menší kousky a přidáme k bramborám.
Poté do mísy přidáme vejce, majoránku, kmín, utřený česnek, hladkou mouku, sůl a pepř (podle chuti) a vše dobře promícháme.
Zelňáky smažíme na oleji nebo sádle dozlatova z obou stran.
Dobrou chuť.