Žemlovka je takové to jídlo co milujeme nebo nenávidíte. U nás je to láska na první ochutnání. Miluju jablka a moje dcera taky. Tak jsem si řekla, že vyzkoušíme jak bude chutnat žemlovka. A protože díky kombinaci jablek a tvarohu či mascarpone je krásně vláčná, Gábi velmi chutnala. Tato žemlovka je vhodná pro děti již od 9 měsíců.
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.
V misce si rozmícháme mléko, jednu lžičku skořice, vanilkovou pastu a jedno vajíčko. To bude směs na namáčení pečiva.
V druhé misce si rozmačkáme banán, ke kterému přidáme mascarpone (případně tvaroh a javorový sirup), jednu lžičku skořice, jedno vajíčko a rozmícháme.
Rohlíky nebo housky si nakrájíme na tenčí plátky.
Jablka si oloupeme a nastrouháme nahrubo.
Poté si pekáček si vymažeme rozpuštěným ghí a můžeme začít vrstvit.
Pečivo krátce namočíme v mléce a vyskládáme první vrstvu do pekáčku. Na ni navrstvíme polovinu jablek a polovinu mascarpone/tvarohové směsi a můžeme přidat rozinky.
Další vrstva je opět pečivo namočené v mléce, poté druhá polovina jablek a mascarpone/tvarohové směsi. Následuje poslední vrstva pečiva namočeného v mléce.
Takto připravenou žemlovku dáme péct. Pečeme přibližně 30-40min. Dobrou chuť.